Læse

Informationssøgning

Enhver kan lave en hjemmeside om noget, de ikke ved noget om og publicere den på internettet. Andre kan efterfølgende finde den pågældende hjemmeside via en Google-søgning og derved blive  misinformeret om det, hjemmesiden handler om.

Ovenstående illustrerer noget om, hvorfor det er vigtigt, at du lærer at lave en ordentlig informationssøgning, når du søger viden om et emne. Informationssøgning handler ikke om, at kunne finde nogle svar i en fart men om at finde og udvælge den bedste viden. Det kan godt tage lidt tid...

Nedenfor kan du læse mere om god informationssøgning ved at folde de enkelte link ud.


Indgange til informationssøgning

Når du søger (luk)

Her følger en række gode råd, du med fordel kan rette dig efter, når du søger information:

Det er ikke ligegyldigt hvor du søger. Bestemte typer af information/materiale finde lettest på bestemte steder. Ved at følge linket til højre kan du finde en hurtig oversigt over nogle nyttige steder i din informationssøgning efter bestemte typer af informationer og materialer.

Søg 'bredt' med mange emneord - og brug forskellige synonymer (også forskellige kombinationer).

Lav en logbog over din søgning, hvor du noterer søgeord og -steder. Dette hjælper dig med at være grundig og systematisk, samtidig med at det sikrer dig mod dobbeltarbejde.

Orientér dig i litteraturlisterne på de relevante materialer du finder. Der kan sagtens være poster, der også er relevante for dig.

Undersøg om forfattere til relevant materiale har skrevet andet om samme emne.

Vurdering af dit materiale

Hvornår er du færdig?