Skrive

Indledningen skal gøre læseren klar til at læse din opgave. Dvs:

Præsentere det, du vil undersøge. I præsentationen skal du begrunde og afgrænse dit emne. Du bør være opmærksom på at vække læserens interesse for emnet allerede her.

Præsentere dit overspørgsmål og hvilke underspørgsmål, du vil besvare undervejs. Undgå at skrive problemformuleringen eller opgaveformuleringen af - skriv det i stedet ind som en “naturlig” del af indledningen.

Præsentere metoder og/eller materialer (alt efter opgave).

Mange elever synes, det er mærkeligt at afsløre pointen allerede i indledningen, men det er ikke en roman, du er ved at skrive, og du skal derfor ikke tænke i spændingsopbygning. Til gengæld må du meget gerne gøre dit emne relevant for læseren ved at pege på, hvorfor det er interessant at beskæftige sig med. Begyndelsen af indledningen kan også tage udgangspunkt i en konkret situation, et citat, en iagttagelse, et problem eller andet, der kan spore læseren ind på emnet og hvorfor, det er interessant.

Se eksempler via links til højre...

Disponering

Udgangspunktet for din opgave er din opgave- eller problemformulering. Når du skal skrive opgaven, skal du folde de enkelte dele ud. Det er vigtigt at holde en klar rød tråd igennem hele opgaven, fra indledning til konklusion.


Skab et overblik

Indhold i de enkelte dele

Øvrige faste dele i SSO (luk)


Officiel forside

Resume

  Indholdsfortegnelse

   Indledning

    Opgavens hovedafsnit

    ...

    ...

    ...

   Konklusion

  Litteraturliste

Evt. bilag